Свечаност поводом доделе диплома матурантима

Овај дан, 19.06.2017. године, значајан је, не само за наше матуранте, већ и за све професоре, колеге, пословне партнере и остале учеснике који су присуствовали свечаној додели диплома. Богатији смо за још једну генерацију матураната, младих и амбициозних људи који су похађали нашу школу. Свечаност су увеличали, поред поменутих, родитељи и пријатељи наших ученика.

 

DSC_4161

На самом почетку је професор Горан Антанасковић, са црквеним хором „Бисери“, отворио ову манифестацију. Директор школе, Милица Андрејев, је свим пословним партнерима са којима сарађујемо дуги низ година уручивала захвалнице на свечаној бини.  Затим је уследила прозивка матураната по одељењима. Са трибина су гости поздрављали сваког матуранта понаособ, великим аплаузом, док су им разредне старешине уручивали захвалнице, књиге и поклоне, за одличан успех, примерно владање, учешће у ваннаставним активностима и другим ангажовањима.

DSC_4173

Сваки матурант је са бине понео по један балон, на коме су уписивали своје аутограме, стихове, поруке. Разредне старешине су се обратиле својим одељењима и упутили им још по који савет за будуће изазове који су пред њима. По завршетку прозивке, велики аплауз упућен је и нашем ђаку генерације Николи Стојановићу.

DSC_4508

Као награду за најбољег ученика, поред дипломе за ђака генерације, од школе је добио и комплет књига Бранислава Нушића. Николи ће општина Житорађа дати новчану награду, а по традицији, биће гост Престолонаследнику на Белом Двору, са ученицима генерације из целе Србије.

DSC_4538

 

Сви гости су били позвани на коктел испред школе, одакле су посматрали матуранте, у белим мајицама, са белим балонима, како деле радост и срећу једни са другима. На крају, као велики поздрав једном завршеном ђачком добу, матуранти су пустили своје балоне у ваздух, док су им присутни аплаудирали и фотографисали. Уживали су у закусци, веселили се уз музику и показали шта пријатељство значи.

Увек ћете бити добродошли у нашу школу!

 проф. Милица Здравковић

в.д. директор школе

Милица Андрејев

 

На овом линку можете погледати галерију слика са свечане доделе диплома: https://www.dropbox.com/s/xpcavownx5mh3gc/Zitoradja%202017.mp4?dl=0

 

Свечана додела диплома