Угледни час – „Насиље у школи“

Дана 21.03.2018. године, наставница социологије, Александра Ивановић, у одељењу III-3, одржала је угледни час разредног старешине, наставна јединица:

„Насиље у школи“

unnamed (7)

Ученици су од наставнице добили исечке из новина, изрезане на комадиће, а сваки од њих је описивао један вид насиља у школи. Проналажењем одговарајућег исечка, ученици су били подељени у групама.

unnamed

Час је почео пуштањем филма на тему „Насиље у школи“, у трајању од пар минута. По завршетку филма, ученици су, у већ подељеним групама, по улогама из филма, анализирали: ученика, мајку, ујака, наставницу,  групу ученика која је вршила насиље над учеником.

unnamed (1)

Након тога, три ученика су, на паноима представили три нивоа насиља у школи, а остали ученици су се укључивали и анализирали.

unnamed (4)

Ученици су, глумом дочарали сваки ниво насиља и на најчешћим ситуацијама између ђака, показали како се не треба понашати у школи.

iPiccy-collage

Присутни наставници су се сложили, да је час на тему „Насиље у школи“ потребно реализовати у свим одељењима, како би деца била упозната са нивоима насиља данашњице.