Угледни час – Мотивисање запослених

Професорка Бобана Ђорђевић и психолог наше школе, Александра Поповић, одржале су угледни час у одељењу III-3, из предмета пословна економија, на тему:

„Мотивисање запослених“

IMG-1736

У уводном делу часа, ученици су, подељени у два тима методом случајног избора, извлачили један од папирића: „тачно“ или „нетачно“. Сваком тиму дат је један хамер, на коме је била нацртана отворена књига и стикери. Тимови су имали задатак да на стикерима нацтају шта њих мотивише у свакодневном животу. Затим су лепили мотивационе стикере на хамеру.

IMG-1735

Ученици су затим, изабрали представнике тимова, који су извукли једну од две коверте. У једној од коверти дато је упутство у којем је писало дa пажљиво слушају презентацију јер ће на крају уследити провера, а у другој је писало: „Будите што бољи тим!“.

IMG-1737

Затим је следила презентација о начинима мотивације запослених радника у предузећима. Ученици су затим добили задатак да, мотивације које су написали на стикерима, поређају по хијерархији и образложе зашто су их баш тако поређали.

IMG-1738

На крају је уследио квиз. Циљ квиза је био да се провери колико је порука која је написана у коверти мотивисала ученике са да пажљиво слушају предавања. Победничка екипа је добила чоколаду као награду, која је симболизовала награду за добро одрађен посао у предузећу.

IMG-1734

Ученици су у току рада дошли до закључка да је лакше радити у тиму и мотивисати једни друге да посао буде одрађен како треба. Већи успех постижемо радећи одговорно на заједничком циљу. Осећајући се као вредан члан тиме, дајемо велики допринос целој  групи.

„Да бисмо мотивисали друге и сами морамо бити мотивисани!“