Такмичење – Пословни изазов

 

Дана 16.10.2019. године, ученице наше школе, одељења III-3, Бојана Станковић, Љубица Анђелковић, Анђела Петковић, као и ученица IV-3, Јована Цветковић, учествовале су на такмичењу Пословни изазов који се сваке године одржава у Лесковцу. Ученице су предводили професори економске групе предмета, Милан Филиповић и Бобана Ђорђевић.

 

На овом такмичену ученици смишљају услугу или производ на задату тему, за који се прави бизнис – план и који се презентује пред жиријем и публиком. Учесници се насумично деле у тимове и у једном тиму не могу бити два ученика из исте школе. Три тима са најоригиналнијом идејом и најбољим бизнис – планом освајају пласман на даље такмичење и награде, а сваки учесник такмичења добија сертификат. Циљ такмичења је да се код ученика развије самопоуздање, тимски дух и комуникација.

 

„Ово ми је прво учешће на оваквом такмичењу. Упознала сам вршњаке из других школа, размењивали смо идеје, мишљења, сарађивали смо и, што је најбитније, дружили смо се. Такође смо могли да научимо и неке нове ствари и чујемо идеје других тимова. С обзиром да ми је ово прво учешће и да сам у тиму била и сарађивала са непознатим вршњацима, задовољна сам освојеним резултатом. Искуство је дивно и незаборавно.“ – прокоментарисала је ученица Анђела Петковић, која се пласирала на даље такмичење, освојивши треће место на овогодишњем регионалном изазову.