Регионално такмичење ученичких компанија

Регионално такмичење ученичких компанија одржано је 04.03.2020. године у Нишу. Ученичка компанија је најпознатији програм Достигнућа младих који обезбеђује основно економско образовање за ученике средњих школа и спроводи се широм света.  Ученици који су „запослени” у овим компанијама током школске године стичу знања о тржишној економији и предузетништву кроз програме „Достигнућа младих” и своју компанију воде од оснивања до израде компанијског извештаја и затварања компаније.

На такмичењу у Нишу своје производе и услуге понудиле су 38 ученичких компанија из Бољевца, Ниша, Лесковца, Зајечара, Пирота, Књажевца, Сврљига, Бора, Власотинца, Житорађе, Алексинца и Прокупља, а чланови жирија су оцењивали њихове компанијске извештаје, продајне вештине и јединственост понуде. Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији, уз сарадњу и финансијску подршку Министарства привреде и Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

Учешће на поменутом такмичењу узеле су и ученичке компаније наше школе: ”Sweet&Health” и компанија “Нињера“ .

Компанија „Sweets&Health”  се бави производњом ратлука од коријандера, боквице, бруснице и коприве. Чланови компаније су: Петковић Анђела, Станковић Бојана, Ивковић Татјана, Ранђеловић Јелена и Митић Марија.

Компанија „Нињера“ производи играчаке које у себи садрже уређаје који штите децу од уједа инсеката. Чланови ове компаније су: Цветковић Јована, Станисављевић Јулија, Станковић Јелена, Перић Наталија и Анђелковић Љубица, наставници ментори Бобана Ђорђевић и Милан Филиповић.

Ученици и наставници носе изузетно лепе утиске са такмичења иаоко нису успели да остваре пласман  на Национално такмичење Ученичких компанија.