Премијера позоришне представе „Крађа, свађа, итд…“

Рећи да су сеоске средине у нашој земљи културолошки запостављене, може бити само условно тачно. Да то није увек тако, сведочи нам вечерашња премијера позоришне представе „Крађа, свађа, итд… по тексту господина Мирољуба Недовића, коју је маестрално режирао господин Срђан Сиђа Живковић познати културни посленик из Прокупља.

5-3

Колико је режија успела сведочи нам и заиста бриљантна реализација на сцени. Морам рећи да су наши млади глумци заиста професионално одигрaли своје улоге изазивајући спонтану реакцију публике и својеврсну интеракцију између догађања на сцени и публике која је то отпратила бројним аплаузима.

4-4-400x260

Видели смо једно дело из савремених углова наше стварности, препуно врцавог хумора, занимљивих досетки, и заиста повремено невероватне трaнсформације наше деце у ликове које глуме. Једном речју, заиста је вечерас требало бити у Житорађи на овој премијери. Могу рећи мада ће можда бити нескромно, али Житорађе није провинција, поготову кад говоримо о култури. Вечерашње догађање то потврђује. У препуној сали гледаоци су могли видети да иако смо мала средина способни смо и за велика дела бар кад говоримо о култури.

1-5

Млада поставка нашег аматерског позоришта је окупљена из Средње школе Житорађа и већ извесно време бележи све боље и боље резултате и све озбиљније позоришне комаде доводи до реализације. Под будним оком господина Сиђе, и под покровитељством Општине Житорађа и Канцеларије за младе, можемо очекивати вероватно још боље и још успешније представе. Младост је ту са својом енергијом, само је треба усмерити на прави начин и резултати неће изостати. А премијера какву смо вечерас имали част да одгледамо, не скидајући осмех са лица заиста може стати под Цезаровим слоганом „Дођох, видех и победих“. Победих тривијалну свакодневницу једним бисером од представе, какве надам се можемо и у будуће очекивати од садашње поставке наших младих глумаца.

0

Вечерашњу представу су на својим леђима изнели следећи глумци: Немања Тонић, Андрија Илић, Исидора Младеновић, Милица Антанасковић, Ивона Перић и Никола Вељковић. Комплетна екипа је или била или још увек јесу ученици Средње школе Житорађа. Шта рећи, поносни смо на нашу децу. Пожелимо им још много овако успешних представа.

Аутор текста: Горан Антанасковић