Одржана радионица у оквиру пројекта „Кликнимо заједно!“ у Пејковцу

У уторак, 11.10.2016. године Ученички парламент Средње школе из Житорађе, у оквиру пројекта Министарства омладине И спорта Републике Србије, у сарадњи са Едукативним центром из Крушевца организовао је радионицу за основце у школи у Пејковцу на тему безбедности на интернету И правилне И безбедне употребе рачунарских технологија под називом “Кликнимо заједно”.

Ова радионица је била прилика да се ученици упознају са основим претњама И ризицима који их вребају у виртуелном свету и да науче како да се од истих заштите, имајући у виду да млади велики део свог времена проводе на интернет, где су изложени бројним ризицима, а истовремено нису обучени како да те ризике препознају И да се од истих заштите.

Тамара Митровић, која ради као професор у Средњој школи у Житорађи, у својству координатора овог пројекта је истакла да је овај пројекат осмишљен у склопу активности Ученичког парламента ове школе И да је то само једна у низу активности ове школе на промоцији знања И бриге о ученицима. Следеће дружење у оквиру овог пројекта заказано је за петак 14.10.2016. године са основцима у Доњем Црнатову.