Oдржан Фестивал „Без муке до науке 6“ у организацији Средње школе Житорађа

Дана, 09. маја 2018. године, Средња школа Житорађа организовала је традиционални, шести по реду, Фестивал науке „Без муке до науке“. Фестивал науке је само део васпитно-образовних активности Средње школе у Житорађи која последњих година активно ради на промоцији науке и образовања.

IMG_5593

Фестивал је посетило више од 500 ученика. Бројни гости, ученици у пратњи професора из околних школа, имали су прилику да виде различите експерименте, огледе, презентације и учествују у радионицама које су припремили наши ученици. Након културно – уметничког програма, гости су посећивали учионице наше школе, у којима је био представљен  сваки од смерова које наша школа обаразује, као  и појединачни предмети. Учесници на Фестивалу биле су и друге школе, које су се придружиле нашој, у промоцији науке и образовања.

„Гости овогодишњег Фестивала су:
Миколошко друштво „Ниссана“, Висока пољопривредна школа из Прокупља, Висока скола струковних студија из Лесковца, Природно-математички факултет из Ниша са одсека за биологију и хемију и Основна школа „Топлички хероји“ из Житорађа, Пековца и Црнатова и Дечији вртић „Прва радост“ из Житорађе. Овом приликом бих се свима захвалила на сарадњи и указаном поверењу.

Ове године су први пут фестивал посетили ученици основних школа из Прокупља и овом приликом бих се захвалила директорима, професорима и ученицима на организацији и сарадњи.

А вама драги ученици, професори и остали радници Средње школе у Житорађи, желим да кажем да сте били дивни и неизмерно сам Вам захвална на ангажовању и сарадњи. Поносна сам на професоре који су ангажовали ученике и на прави начин представили профиле за које се школују. Поносна сам на ученике који су изврсно одрадили своје задатке. Поносна сам на помоћне раднике који су припремли и распремили целокупан простор за јучерашњи догађај. Поносна сам ученике који су били водичи.

Захвалила бих се особљу Народне библиотеке из Житорађе на сарадњи, Александру Александар Стевановиц Стевановићу, Тонић Немањи и радиу Копријан, Канцеларији за младе из Житорађе, Мак Интернатионалу, Фарми Житорађа, Угоститељској радњи Стошић Милана, и Локалној самоуправи на помоћи у организацији.

Хвала свима!“, изјавила је директор Средње школе Житорађа Милица Андрејев.

IMG_5649

Фестивал је јединствена прилика да установа образовања, културе и науке представи своја достигнућа, огледе и програме јавности. Делић атмосфере можете погледати на следећем линк-у: https://www.facebook.com/pg/srednjaskolazitoradja/photos/?tab=album&album_id=1789418274699340IMG_5603охохо