Обележавање школске славе Свети Сава 2020.

Дан школске славе, Светог Саву и ове године смо традиционално обележили 27.01.2020. године у просторијама школе. Резање славског колача, уз присуство свештених лица, овогодишњег домаћина славе, свих запослених и свих почасних гостију обављено је пре почетка приредбе.

Свечану приредбу својим говором је отворио је директор школе Душан Крстић који се на почетку свима захвалио што су својим присуством увеличали ову прославу, али и што су континуирано током ове и свих претходних школских година својим радом и залагањем допринели раду и успеху школе. Директор је такође поделио Светосавске похвалнице појединим ученицима као награду за учествовање на ликовном и литерарном Светосавском конкурсу.

Ове године наша школа је имала изузетну част да поводом обележавања школске славе угости државног секретара Министрства просвете проф. др Марка С. Миленковића који је овом приликом одржао говор у коме је честитао славу ученицима и наставницима школе, похвалио досадашње успехе у постигнућа и свима пожелео још више успеха и среће у даљем раду.

Ученици су низом песама, рецитала и музичких нумера говорили о животу и раду Светог Саве. Свети Сава је дао пример младима како треба учити, залагати се и поштовати друге и ширити свеопште добро. Његова пожртвованост и просветитељски рад вековима осветљавају стазе науке и просвете.

Након културно – уметничког програма уследио је фолклор, а затим и свечани ручак за све зспослене и госте.