Образовно – васпитни рад на даљину у ванредним условима за ученике средњих школа

У складу са препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја које смо добили у току данашњег дана, обавештавамо све ученике, родитље и запослене да ће се обављање образовно – васпитног рада на даљину у ванредним условима за ученике средњих школа одвијати преко платформе РТС Планета коју можете пратити преко својих рачунара, таблета или мобилних телефона преко следећег линка – https://rtsplaneta.rs или https://rtsplaneta.rs/linear/5.


Такође, настава ће се одвијати и путем Viber група које ћи сваки одељењски старешина формирати за своје одељење. Моле се сви ученици који до сада нису користили Viber апликацију да исту инсталирају на своје рачунаре, таблете или мобилне телефоне. Инсталацију Вибер платформе можете обавити преко линка https://www.viber.com/download/ на коме је апликација доступна за све оперативне системе – Windows, Mac, Google play (за андроид оперативни систем), као и AppStore (за Иос, то јест Apple уређаје).

 

За ученике који тренутно на располагању немају електронске уређаје и/или интернет конекцју школа ће пронаћи најадекватнији начин за достављање неопходног материјала и наставних средстава, о чему ће бити накнадно обавештени путем телефона.

Распореде часова ученици ће моћи да прате преко сајта Министарства и то на линку – https://www.rasporednastave.gov.rs/.
Ускоро више информација.

Директор школе

Крстић Душан