Радионица „Имамо ли проблем? Решавамо га или предупређујемо?“

ПРОДУЖИМО ДЕТИЊСТВО,
ОСТАНИМО ШТО ДУЖЕ ДЕЦА,
ПОТРУДИМО СЕ ДА ШТО КАСНИЈЕ СТУПИМО У РЕПРОДУКТИВНЕ ОДНОСЕ су биле неке од порука данашње радионице.
На предлог и по смерницама Министарства просвете је у оквиру САВЕТОВАЛИШТА ЗА УЧЕНИКЕ данас одржана радионица на тему: ИМАМО ЛИ ПРОБЛЕМ? РЕШАВАМО ГА ИЛИ ПРЕДУПРЕЂУЈЕМО?
У оквиру радионице било је речи о разлозима који доводе до непланиране трудноће, о разлозима задржавања или прекида исте као и о последицама кроз које би прошли у оба ова случаја. Још једном смо потврдили да ПОРОДИЦА као један од најистакнутијих чинилаца околине у којој дете одраста има веома битну улогу када је и ова тема у питању.
Знатижељни погледи ученика, велика заинтересованост и активно учешће у дискусији су докази да је радионица реализована на занимљив и креативан начин. У оквиру Саветовалишта за ученике ће се до краја школске године говорити о темама које ће ученицима олакшати да се изборе са свим изазовима које носи са собом период адолесценције.
Биолог Милица Андрејев и историчар Владимир Јовановић су на данашњој радионици заједно са ученицима дошли до веома битних закључака и порука које ће им надамо се, бити од користи у одрастању.
На слици може бити: 4 особе, људи уче и текст
На слици може бити: 8 особа, људи уче и текст
На слици може бити: 6 особа, људи уче и текст
На слици може бити: 7 особа, људи уче и текст
На слици може бити: 6 особа, људи уче и текст