Дан розе мајица

 Међународни дан борбе против вршњачког насиља односно Дан розе мајица,  обележава се сваке године последње среде у фебруару.
Све је почело 2007. године када се дечак Чак Мекнил (Канада) појавио у школи у розе мајици како би исказао подршку мајци оболелој од карцинома дојке, због чега је претрпео ругање и вербално насиље од стране својих вршњака. Наредног дана, његови пријатељи купили су педесет таквих мајица и поделили их по школи, а деца су их обукла у знак солидарности са њим, и тако је настао „Дан розе мајица“.
Ученички парламент наше школе дао је свој допринос обележавању овог дана и борби против вршњачког насиља, организовањем форум театра у којем је група ученика глумила ситуације насиља, а ученици из публике су имали прилике да промене сценарио и приказане проблеме реше, мирним путем, кроз договор и сарадњу. Поред форум театра парламентарци су припремили и презентацију о дигиталном насиљу.
Роза мајица симболизује љубав, толеранцију и пријатељство, a управо су то вредности којима тежимо и које промовишемо у нашој школи.